مراحل ساخت فرغون بنزینی
از گذشته تا امروز همیشه تصور شما از ماشینی به نام فرغون، وسیله ای تک چرخ بوده است که کابینی بزرگ برای حمل بار، دو دسته برای کنترل و حرکت و دو پایه برای روی زمین قرار گرفتن، دارد. حتی با وجود اینکه زمان زیادی از اختراع ماشین های بنزینی و وسایل حملونقل سوختی میگذرد اما باز هم کمتر کسی به فکر طراحی و ابداع وسیلهای به نام فرغون بنزینی افتاده است.
شاید یکی از مهمترین دلایل این موضوع، کاربردهای متنوع فرغون در فضاهایی بوده، که امکان استفاده از ماشینآلات بزرگی مانند لودر وجود نداشته است. تصور اکثر کارگران و معماران این بوده که ماشینهای بنزینی و بزرگ برای فضاهای کوچک، کاربردی نیستند و فرغون دستی کار راهاندازتر است؛ اما ساخت فرغون بنزینی توانست پایانبخش این تصورات اشتباه باشد و تحول عظیمی در تسریع کارهای عمرانی، کشاورزی، دامداری و… به وجود بیاورد.
فرغون بنزینی، چهارچرخ دوست داشتنی
فرغونهای دستی و سنتی با وجود کاربردهای متنوع و گسترده ای که دارند، اما به دلیل سنگین بودن و سخت بودن حمل بار و امکان گیر کردن چرخ های آن در زمین های نرم، هیچ وقت برای کار کردن محبوب نبوده اند. اپراتور فرغون های سنتی مجبور است بر نیروی کششی زمین غلبه کرده و فرغون را بلند کند و در سپس نیروی رو به جلوی دیگری وارد کرده و آن را به حرکت درآورد، اما طراحی هایی که در ساخت فرغون بنزینی بکار رفته، باعث شده تا کنترل و استفاده از این فرغون ها راحتتر شده و آنها را به یک وسیله دوست داشتنی تبدیل کند.
ویژگی های فرغون بنزینی
به جرئت میتوان گفت ساخت فرغون بنزینی تحولی برای تسریع کار کارگران است. در ادامه به بررسی ویژگیهای این ابزار تحولآفرین میپردازیم:
- امکان باربری با گنجایش بیشتر تا وزن حدود ۳۵۰ کیلوگرم و همچنین کاربری راحتتر
- به دلیل داشتن موتور و پیشرانههای بنزینی امکان حرکت کردن و جابجایی بار در زمینهای سنگ و کلوخ دار و یا شیبدار
متخصصین تلاش کردند تا در ساخت فرغون بنزینی آپشن هایی را لحاظ نمایند تا این ابزار کاربردی بتواند بهسرعت جای خود را درمیان پروژههای عمرانی و کشاورزی و دامپروری باز نماید.
معرفی فرغون بنزینی
در تکنولوژی ساخت فرغون بنزینی همهکاره یا مینی دامپر، از یک موتور بنزینی با قدرت ۲۰۷ سی سی، با پتانسیل کاری بسیار بالا ، یک گیربکسی با دو دنده جلو و یک دنده عقب و همچنین سیستم جدید ترمز درجا استفاده شده است.
متریال بهکاررفته در ساخت فرغون بنزینی از بهترین و باکیفیتترین متریال صنعتی ممکن است. بهگونهای که جهت افزایش طول عمر دستگاه و کاهش هزینههای وارد شده به بدنه، از رنگهای کوره ای و الکترواستاتیک برای پاکت آن به کار برده شده است.
موتور فرغونهای بنزینی در قسمت زیرین آنها قرار گرفته است و امکان دسترسی آسان به موتور جهت سرویس نیز در آن تعبیه شده است. فرغون بنزینی امکان حرکت در مسیرهای باریک را داشته و در سطوح مختلف شیبدار و یا زمین های سنگ و کلوخ دار بهراحتی حرکت میکند.
جمع بندی
در این مطلب سعی کردیم به اهمیت فرغون بنزینی و نقش آن در تسریع کار کارگران بپردازیم. همین اهمیت و مزایا موجب شده تا این روزها ساخت ابزارآلاتی مثل فرغون بنزینی رونق یابد.
در پایان لازم است بگوییم که برای آشنایی با روش ساخت فرغون موتوری یا آموزش ساخت فرغون موتوردار حتماً مقالات بعدی سایت مستر دهقان را دنبال کنید.